miercuri, 16 aprilie 2014

Lecția despre prietenia sinceră

Prietenia este un lucru deseori întâlnit la copii, mai ales în ziua de astăzi... Se distrează alături de alți copii și vorbesc între ei. Dar diferența dintre o simplă prietenie și una sinceră este una mare...
->Când te afli într-o simplă prietenie, ai un sentiment ciudat, parcă ai vrea să-ți dezvălui secretele față de prietena ta, dar nu poți... Ți se pare că nu o cunoşti atât de bine încât să-i spui totul și parcă nu ai încredere în ea.
->În schimb, dacă te afli intr-o prietenie sinceră, e cu totul altceva... Simţi că prietena ta este ca o soră! Poţi să îi spui toate secretele și supărările, iar aceasta te va înţelege perfect; va trăi prin aceleaşi supărări cu tine, deşi nu-i s-a mai întâmplat niciodată. Va fi mereu alături de tine în orice situaţie. Va risca foarte mult pentru tine, pentru prietenia dintre tine și ea. Te va sfătui întotdeauna de bine, chiar dacă tu te vei supăra câteodată.
->Ca să îţi dai seama că ai o prietenă falsă, trebuie să ştii trei lucruri:
1. Va spune tuturor un secret pe care tu nu vrei se fie dezvăluit și va încerca pe cât posibil să îţi spună că ea nu a divulgat nimic, dând multe detalii.
2. Va încerca să te controleze fără ca tu să îţi dai seama, după care te va lăsa baltă sau te va avea la degetul ei mic.
3. Te va pune într-o lumină proastă, zicând-ți minciuni despre alte persoane.
În concluzie, trebuie să ne alegem cu grijă prietenii adevăraţi și să ii lăsăm la o parte pe cei falși, pentru că trebuie să ne simţim bine cu persoanele sincere, nu cu cele rele și mincinoase. Dar trebuie să ne amintim că și noi înşine trebuie să fim prieteni adevăraţi, ajutându-i pe ceilalţi.

Un comentariu: